poniedziałek, 23 marca 2020

Ciasto Kinder Country

Spód:

150 g daktyli
80 g płatków owsianych
2 łyżki oleju kokosowego rozpuszczonego

Daktyle zalać wrzątkiem na ok 10 minut , następnie odlać wodę i zblendować. Połączyć z resztą składników i wylepić blaszkę średnicy ok 18 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce.

Masa:

1 budyń waniliowy
300 ml mleka
250 g mascarpone
5 łyżek erytrytolu
80 g orkiszu espandrowanego

Ugotować budyń z 300 ml mleka. Zmiksować mascarpone z erytrytolem , następnie dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Na koniec dodaje orkisz i mieszam. Wykładam na blaszkę i do lodówki.

Polewa: 

100 g gorzkiej czekolady
100 ml śmietanki 30 %
Rozpuszczam w kąpieli wodnej. Ostudzoną polewam na ciasto i posypuję orkiszem ok. 20 g.
Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.

Źródło: https://www.instagram.com/p/B9bVAgIJqQI/ (gotuje_bo_lubie_fit)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz