Spód:
150 g daktyli80 g płatków owsianych
2 łyżki oleju kokosowego rozpuszczonego
Daktyle zalać wrzątkiem na ok 10 minut , następnie odlać wodę i zblendować. Połączyć z resztą składników i wylepić blaszkę średnicy ok 18 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce.
Masa:
1 budyń waniliowy300 ml mleka
250 g mascarpone
5 łyżek erytrytolu
80 g orkiszu espandrowanego
Ugotować budyń z 300 ml mleka. Zmiksować mascarpone z erytrytolem , następnie dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Na koniec dodaje orkisz i mieszam. Wykładam na blaszkę i do lodówki.
Polewa:
100 g gorzkiej czekolady100 ml śmietanki 30 %
Rozpuszczam w kąpieli wodnej. Ostudzoną polewam na ciasto i posypuję orkiszem ok. 20 g.
Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.
Źródło: https://www.instagram.com/p/B9bVAgIJqQI/ (gotuje_bo_lubie_fit)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz