SKŁADNIKI:
3 papryki2 garści pomidorków koktajlowych
2 łyżki oliwy z oliwek
Świeży tymianek
3 średniej wielkości czerwone cebule
3 ząbki czosnku
2 opakowania pomidorów krojonych w puszce
1 puszka białej fasoli
1/4 łyżeczki soli
Czarny pieprz, szczypta płatków chilli
opcjonalnie: 150g jogurtu kokosowego
PRZYGOTOWANIE:
1. Pokrojoną paprykę i dwie garści pomidorków koktajlowych wrzucamy do miski. Dodajemy oliwę i tymianek. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 30 minut w 180°C.2. Kroimy cebulę i czosnek. Do garnka wlewamy oliwę i dodajemy pokrojone warzywa. Smażymy na średnim ogniu aż cebula się zeszkli około 10 minut.
3. Dodajemy pomidory w puszce, fasolę, upieczoną paprykę. Mieszamy, gotujemy na średnim ogniu przez około 20 minut aż woda się zredukuje.
4. Dodajemy tymianek, pieprz, sól, płatki chilli i jogurt kokosowy. Mieszamy i gotowe!
Do podania: pieczywo, grzanki
Źródło: https://www.instagram.com/p/CZwSvhJMrXv/?utm_source=ig_web_copy_link
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz