wersja I
Składniki:
(1 pęczek) zielonych szparagów70g startego parmezanu
200g pomidorków koktajlowych
2 ząbki czosnku
3-4 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz, świeża bazylia
1. Ułóż szparagi na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrop 2 łyżkami oliwy z oliwek i dopraw solą. Posyp startym parmezanem.
2. Przekrój pomidory na pół i umieść je w misce razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, 2 łyżkami oliwy z oliwek, solą i pieprzem i wymieszaj.
3. Całość ułóż na szparagach i piecz w nagrzanym piekarniku (180 stopni przez około 15-20 minut)
Skłądniki:
zielone szparagi
szynka parmeńska
oliwa
2 jajka
1. Szparagi owiń szybką i ułóż na blasze, skrop oliwą, dopraw. Piecz w nagrzanym piekarniku (180 stopni przez około 15-20 minut)
2. Wbij ostrożnie jajka i zapiekaj do momentu ścięcia się białek
Źródło I : https://www.instagram.com/p/CpsnOADowGq/
2. Wbij ostrożnie jajka i zapiekaj do momentu ścięcia się białek
Źródło I : https://www.instagram.com/p/CpsnOADowGq/
Źródło II: też insta, tyle, że na boczku a zgubiłam zapis
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz