Podstawowe składniki to słodki arbuz, który się bardzo lubi ze słonym serem feta
Wersja 1:
- pokrojony arbus
- drobno pokrojona czerwona cebyla
- pokruszona feta
- listki bazylii
Skropić oliwą posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Wersja 1.5:
Wszystkie składniki z wersji 2, wzbogacamy o czerwoną porzeczkę.
Wersja 2:
- 2 szkoalnki pokrojonego arbuza- feta
- 2 szklanki pokrojonyc truskawek
- 2 szklanki pokrojonego, obranego ogórka
- garść liści mięty i/lub bazylii
SOS: sok z 1 cytryny; 1/3 szklanki octu balsamicznego, sól morska, czarny piepsz, 3 łyżeczki oliwy
Źródło:
1. https://www.instagram.com/p/Cfsxbnaj105/
1.5. https://www.instagram.com/p/CgPU2WOpQZN/
2. https://www.instagram.com/p/CfxR4Z7PzYa/
Źródło:
1. https://www.instagram.com/p/Cfsxbnaj105/
1.5. https://www.instagram.com/p/CgPU2WOpQZN/
2. https://www.instagram.com/p/CfxR4Z7PzYa/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz