1 sałata rzymska
kawałek sera pleśniowego
garść orzechów pekan
2 łyżki miodu
1-2 kromki chleba
kawałek sera feta
2 gałązki tymianku
Sos malinowy
2 łyżki malin
3 łyżki oliwy
1 łyżka octu winnego
1 łyżeczka chili
1 łyżeczka miodu
Brzoskwinie przekrój na pół wyjmij pestkę. Ułóż w naczyniu do zapiekania. Na każdej połówce połóż kawałek sera pleśniowego. Polej miodem posyp tymiankiem. Zapiekaj 20 minut w temp 200C.
Kromki chleba pokrój w kostkę wrzuć na patelnię z oliwą. Dodaj orzechy. Chwilę smaż.
Do słoiczka wlej oliwę, ocet dodaj rozgniecione maliny, chili i miód dobrze wymieszaj.
Sałatę porwij do miski, pokrusz ser feta ułóż upieczone brzoskwinie. Posyp grzankami i orzechami. Polej sosem.
kawałek sera pleśniowego
garść orzechów pekan
2 łyżki miodu
1-2 kromki chleba
kawałek sera feta
2 gałązki tymianku
Sos malinowy
2 łyżki malin
3 łyżki oliwy
1 łyżka octu winnego
1 łyżeczka chili
1 łyżeczka miodu
Brzoskwinie przekrój na pół wyjmij pestkę. Ułóż w naczyniu do zapiekania. Na każdej połówce połóż kawałek sera pleśniowego. Polej miodem posyp tymiankiem. Zapiekaj 20 minut w temp 200C.
Kromki chleba pokrój w kostkę wrzuć na patelnię z oliwą. Dodaj orzechy. Chwilę smaż.
Do słoiczka wlej oliwę, ocet dodaj rozgniecione maliny, chili i miód dobrze wymieszaj.
Sałatę porwij do miski, pokrusz ser feta ułóż upieczone brzoskwinie. Posyp grzankami i orzechami. Polej sosem.
Źródło: https://www.instagram.com/p/C82USedIVpW/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz