1 łyżka sriracha lub chili crisp
1 łyżka oleju sezamowego
Sałatka:
3-4 mini ogórki, pokrojone w cienkie plasterki
1 awokado, pokrojone w kostkę
1 szklanka rozmrożonego mrożonego edamame
szczypiorek
Dressing:
¼ szklanki octu ryżowego
1-2 łyżki tamari
2 łyżeczki oleju sezamowego
1-2 łyżeczki miodu
1 łyżka posiekanego marynowanego imbiru
1 ząbek czosnku, starty
PRZYGOTOWANIE:
Ryż zapiec w air-fyer aż będzie chrupiący, pozostawić do ostygnięcia, 15-20 min w 200C
Ogórki pokroić w cienkie plasterki, awokado w kostkę i posiekać szczypiorek.
Rozdrobnić ryż, wymieszać wszystko z dressingiem
Źródło: https://www.instagram.com/p/DGVfeIMO45b/
Źródło: https://www.instagram.com/p/DGVfeIMO45b/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz