- 1 cukinia
- kostka tofu wędzonego
- 400g passaty pomidorowej
- kulka mozzarelli
- mała cebula
- 400g passaty pomidorowej
- kulka mozzarelli
- mała cebula
- łyżeczka oliwy z oliwek/ oleju rzepakowego
przyprawy - wg uznania: sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka słodka mielona, curry, czosnek granulowany
Wykonanie:
1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
2. W tym czasie: na oliwie zeszklij pokrojoną w kostkę cebulkę, dodaj rozkruszone w rękach tofu i podsmaż do zarumienienia.
przyprawy - wg uznania: sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka słodka mielona, curry, czosnek granulowany
Wykonanie:
1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
2. W tym czasie: na oliwie zeszklij pokrojoną w kostkę cebulkę, dodaj rozkruszone w rękach tofu i podsmaż do zarumienienia.
3. Następnie dodaj passatę i przyprawy, podsmaż jeszcze chwilę (ok 5 min).
4. Cukinię pokrój w cienkie plastry, rozdziel na 2 części - połowę wyłóż na dno naczynia.
4. Cukinię pokrój w cienkie plastry, rozdziel na 2 części - połowę wyłóż na dno naczynia.
5. Następnie dodaj farsz z tofu, przykryj plastrami cukinii i posyp startym serem.
6. Zapiekaj przez 35/40 minut - do zarumienienia.
7. Pozostaw do ostygnięcia.
Źródło: https://www.instagram.com/p/C-Ruo5QoklY/
6. Zapiekaj przez 35/40 minut - do zarumienienia.
7. Pozostaw do ostygnięcia.
Źródło: https://www.instagram.com/p/C-Ruo5QoklY/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz