Składniki:
SPÓD:150 g ciastek maślanych
50 g roztopionego masła
MASA SEROWA:
500 g zmielonego sera na sernik
3/4 szklanki cukru
1 łyżka cukru wanilinowego
2 łyżki budyniu w proszku (truskawkowego lub malinowego) lub mąki ziemniaczanej
2 jajka
MIGDAŁOWA KRUSZONKA:
1/2 szklanki płatków migdałów
2 łyżki roztopionego masła
1 łyżka cukru
TRUSKAWKI 300g
Wykonanie:
1. Składniki na masę serową wyjąć z lodówki.2. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Piekarnik nagrzać do 150 stopni C (góra i dół bez termoobiegu).
3. Ciasteczka drobno pokruszyć, wsypać do miski i wymieszać z roztopionym masłem.
4. Wyłożyć do papilotek, delikatnie uklepać palcem wyrównując powierzchnię.
5. Ser włożyć do miski, dodać cukier, cukier wanilinowy i budyń lub mąkę, zmiksować na małych obrotach miksera (przez około 30 sekund) do połączenia się składników.
6. Dodać jajka i ponownie zmiksować do połączenia się składników (30 sekund).
7. Masę wyłożyć na spód z ciasteczek.
8. Na wierzchu położyć połówki lub grubsze plastry truskawek.
9. Wymieszać składniki migdałowej kruszonki i posypać po wierzchu.
10. Wstawić do piekarnika i piec przez 30 minut.
Stopniowo wyjmować z piekarnika.
Nie są najpiękniejsze, ale za to pyszne.
Źródło: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/truskawki/mini_serniczki_z_truskawkami_migdalami/przepis.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz