Składniki:
400 g cukinii350 g ricotty
100 g serka wiejskiego
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka musztardy francuskiej
3 jajka
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
Przygotowanie:
1. Rozgrzać piekarnik do 180°C.2. 200 g cukinii zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, posolić, nadmiar wody wycisnąć
3. Cukinię umieścić w naczyniu, dodać ricottę, serek wiejski, drobno pokrojoną cebulę, wyciśnięty czosnek, sól, musztardę i jajka. Ciasto wlać do formy do tart natłuszczonej 2 łyżkami oliwy.
4. Pozostałe 200 g cukinii pokroić w plasterki i równomiernie rozłożyć na cieście. Piec przez około 30 minut w temperaturze 170–180°C.
Źródło: https://jemyzdrowo.eu/przepisy/wedlug-kategorii/zdrowe-smakolyki/hiszpanska-tortilla-z-cukinia-i-ricotta-1548/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz