Składniki:
1kg pomidorów4 marchewki
1 korzeń pietruszki
2 ziemniaki
1 cebula
3 ząbki czosnku
zioła: nać selera, tymianek, oregano
2 łyżki oliwy
sól, gałka muszkatołowa, papryka wędzona
Wykonanie:
Nagrzać piekarnik
1. Obrać warzywa, pomidory wystarczy tylko przekroić na pół. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Skropić oliwą, posypać siołami, solą.
2 ziemniaki
1 cebula
3 ząbki czosnku
zioła: nać selera, tymianek, oregano
2 łyżki oliwy
sól, gałka muszkatołowa, papryka wędzona
Wykonanie:
Nagrzać piekarnik 1. Obrać warzywa, pomidory wystarczy tylko przekroić na pół. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Skropić oliwą, posypać siołami, solą.
Piec godzinę w 180C
2. Warzywa, łącznie z sokiem jaki był na blaszce, zblendowac w garnku lub mikserze kielichowy
3. Doprawić szczyptą papryki ostrej, gałką muszkatołowa oraz solą jeśli brakuje.
Podawać z oliwą, mozarellą oraz czarnuszką
źródło: https://www.instagram.com/p/CGP99xSFDvH/?utm_source=ig_web_copy_link
źródło: https://www.instagram.com/p/CGP99xSFDvH/?utm_source=ig_web_copy_link
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz