Składniki:
240 g kleiku ryżowegokostka margaryny
niepełna szklanka cukru
cukier waniliowy
łyżeczka proszku do pieczenia
4-5 łyżek wiórków kokosowych
3 jajka
Wykonanie:
1. Kleik posiekać z margaryną2. Dodać resztę składników zmiksować/wymieszać żeby powstała gładka masa
3. Formować kulki (mniejsze od orzecha włoskiego) i palcem robić dziurkę
Kulki powinny być "wyższe niż szersze". Należy zachować odstępy bo ciasteczka wyrosną.
4. Piec 10 min w ok 180 stopniach, napełniać dżemem, piec jeszcze ok 5 min do złotego koloru
Napełniać dżemem można również po upieczeniu.
Przepis pochodzi stąd:http://lylis.blox.pl/2010/01/Ciasteczka-ryzowe-efektowne-latwe-pyszne.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz